Swefico Nyhetsbrev april 2016

 

Swefico logo_stor 2

 

 

 

En flytt och mycket nytt från Swefico_001

 

Nyhetsbrev april 2016

 

 

Nya produktblad och funktioner – BB-LED lightpipes, EVO- och ECO-armaturer

 

BB-light logo

BB-lightconcept – har vidareutvecklat belysningssystemet med möjlighet till integration av: Parkeringsguidning, Rörelsedetektiorer, Nödljus, Högtalare samt Eu-certifierat Evakueringssystem.

Prod blad BB LEDlightpipe EVO Specsheet 2016 (1)_001Prod blad BB LEDlightpipe ECO Specsheet 2016 (1)_001

BB-Light_inst.manual_Evo 2016_001

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Första trafiktunneln i Belgien helt upplyst med LED-ljus.

Logo-TechnoSpecialsBB-light logo

 

 

 

I Juni 2015 installerades Belgiens första vägtunnel där hela tunneln (ca 500m) är upplyst med energibesparande LED-armaturer från BB-lightconcepts. Tunnelprojektet “Blonden” var ett renoveringsprojekt där man bla rengjorde väggarna från föroreningar av damm och avgaser. Sedan rensades hela tunneln från ledningar, befintliga armaturer, fläktar och detektorer innan nya LEDligthpipes-armaturerna EVO och HLO installerades.

IMG_8947IMG_8820

 

Det bländfria ljuset från BB-lights LED-armaturer har olika nivåer av intensitet beroende på den omgivande ljusstyrkan. Ju ljusare det är utanför, desto fler armaturer lyser i vägtunnelns entréområde. Ljusnivåerna justeras automatiskt med hjälp av DALI-kontroll. Projektet genomfördes underledning av BB-lightconcepts systerbolag, Techno Specials


 

 

Eqologist – Belysning för en hållbar utveckling med en egen unik identitet!

 logo50procent

 

 

Swefico är glada över att tillkännage ett samarbete med den Thailändska tillverkaren Eqologist. Eqologist fokuserar på att utveckla miljövänliga armaturer som ger ett varmt ljus och tilltalar betraktaren såväl emotionellt som estetiskt. Detta utan att ge avkall på funktionalitet. Belysningstekniken är energibesparande LED-källor.  Materialet i armaturerna är naturligt och förädlade fibrer framtagna ur Cassavaroten som är biologiskt nedbrytbara utan att avge giftig biprodukter.  Produktportföljen består idag av två kollektioner som båda representerar ett nytt modernt hållbart miljövänligt framtidstänk som tillsammans funktionalitet och estetik ger stora energibesparingar. Armaturernas lätta konstruktion ger även mindre påfrestningar på den omgivande byggnadsstrukturen.

 

Eqo_ogist (EN) (1)_002 Eqo_ogist (EN) (1)_004 Eqo_ogist (EN) (1)_005Penta 01 o 02 m fot_page1_image1 förstorad

 

 

 

 


 

Swefico tecknar samarbetsavtal med ABEL

ABEL logo beskuren

ABEL – CREATOR OF LIGHTING

Swefico kommer att under april månad att teckna ett samarbetsavtal med ABEL. ABEL är en fransk tillverkare med fokus på designade, funktionella produkter för publik utebelysning. ABEL har en egen utvecklings- och designavdelning. Stor vikt läggs på energibesparing och hållbar utveckling (miljö). Samarbetet gör att Swefico breddar sitt sortiment med skräddarsydda, integrerade och energibesparande lösningar som kombinerar högteknologi och ekonomi samtidigt.